Sunday, 6 April 2014

People say,not me.. Haha

Assalamualaikum.. Selamat pagi.Hari ni mood berbunga2 siket.sebab tu ade mood nak type.

Last 2days ade kwn wassap tye petua kurus.OMG she said im very the slim hahaha.beza dari dulu.xde petua pon.xde mkn pape supply pon sekarang.mungkin sebab anak dah 3.schedule dok rumah pon padat.Hari2 kemas umah.kuar peluh.masak lebih kurang sauna la kat dapur.ditambah lagi dengan cuaca panas.rumah kite xde aircond.so lebih kurang sauna lah siket.hahaha.boleh ke mcm tu.kukuh ke alasan kurus cmtu.

Pastu pagi ni.tgh kite sidai kain.dtg la makcik jiran langkau beberapa umah ni.ajak borak.pastu die ckp badan kite solid.cantik n pandai jaga badan.duduk rumah pon elok je bergaya.(pssstt makcik tu kate die selalu perhati aku.)wahh ade admire gitchu.

Alhamdulilah.ni sume pinjaman dr Allahswt.ade yg gemuk sihat.ade yg kurus cantik.ade yang kaya senang.ade yg serbe kekurangan bahagia.mcm2 bentuk rezeki dtg.org je xsedar.bile ade.rezeki je ingat kaya.

Utk saya dpt happy2 ngan family together hari2 pon dah syukur alhamdulilah.Mcm semlm whole day berkepit je anak banak laki wat activity sesame.creating fun n joy together.

Oklah.seblm melalut ke xtentu hala.benti dululah.saya nak masak lah.gini lah keje sebagai surirumah.

Sunday, 18 August 2013

Allah maha mengetahui niat anda yg sebenar.

Assalamualaikum..

Post yg ilmiah sgt tu.kenapa??sebab apa??hanya DIA yg tahu.

Cume kekdg aku yg bengap ni kurang nk paham.belakang lain.depan citer kain.waallahualam.

Berita yg selalu diwar2 kan.kononnye sulit.tetapi... Hurrmmm (ade gadget baru.hp baru+laptop baru)semoga ada hikmah disebaliknye.

Dgn tulus ikhlas xde sedetik pon aku nk ngukit.tp kurang paham kenapa kami diperlakukan begini.dgn org lain burukkn kami.pertolongan kami dijadikn kejian.subhanallah.semoga kami diberi perlindungan.

Pagi tadi ade trbace post.Harta yg byk perlu dijaga.ilmu yg byk akan menjaga kamu.(lebih kurang cmtulah pemahaman aku)so.. Biarla,ape yg org nk buat.trpulanglah.aku cume kurang paham sahaja.mungkin akan trjwp bile semuanye brsemuke.sbb sebelum ni hye dgr sebelah pihak.mane yg benar Allah sahaja yg tahu.

Alhamdulilah,aku dikurniakan other half yg sgt2 memahami,dan sgt pemurah.semoga jodoh kami brpanjangan.dan sentiasa dipermudahkn urusan serta keluarga kami dilindungi olehNYA.aminnn.

Tuesday, 16 July 2013

8 Ramadhan 1434H

Alhamdulilah diberi nikmat dan kesempatan lagi di pagi ini.

Assalamualaikum.. (xjwp dose),kot ade yg membace ye dok.hihi
Agak kelamaan ku xmenaip blog nih,agak bersawang sudh.ok,xnk pnjang lebar cerite.last update ritu ade info pasal produk milkbooster shaklee kan.so sy dah pun try,n nak abis da pon.keberkesanan yg positif.nk repeat order lagi.sy juz amik set budget je (esp+Alfalfa)

:- Antara keberkesanan nye,susu lebih pekat,baby xbyk meragam sbb kenyang,dan yg besttnye sy da kurus.berat maintain dan figure more solid.ramai yg tegur u.... So kepada yg rase nk mencube produk shaklee sy recomanded 110%. Ha gitu,atau yg duduk area sbn sy ade membe yg jual produk ni.boleh lah roger sy utk contact die okeh.

Orite,itu saje utk kali ni.wasalam

Sunday, 31 March 2013

38days..

hari yg ke-38!! ade 7d to go.. habeslah proses berpantang.Mcmla pantang sangat kan.hari ni je da pegi soping.Warehouse sale kat parkson.haruslaa.. Then dapat Nike classic,striking purple.becinta haku..

sedikit sebanyak proses berpantang aku.Untuk anak yg ke-3 ni.Aku prefer dok umah sndri.so brpantang sndrilah serba serbi.kebiasaannye dok umah mak metua.kali ni aku xmengamakkn jamu.sbb da niat mmg nk fully bf kan yaya.set bersalin herbs4life ubat utk dimkn semuanye xdiusik.aku juz pkai tungku,param,pilis, set ni jugak bagus sbb die ade utk mandian,cuci hygine kite n ubat sapu utk luka jahitan.so aku juz gunakan utk luaran sahaja.aku minum air akar kayu,utk 1st week,then pati ikan haruan 2nd week.dan seterusnye air rebusan manjakani.sekarang aku amalkan vitamin dan softgel baraka(habatussauda).dan mkn kurma.semua pon aku mkn,except bnde yg gatal/sejuk/angin n coldwater.no ice please.so far semuanye terkawal.husben paling byk membantu.credit to my husben coz being such a perfect #suami.

** sekarang tengah tunggu produk shaklee sampai.member suggest tu for milkbooster.aku will findout.hopefully serasi n will produce more susu for my litol yaya.

Monday, 25 March 2013

Once and for all..

Kabare peminat tegar blog ni.. hade ke?! hahaha

Sebenarnye aku tgh semak ni.semak yg dicipte sndri.kahkah.seperti yg aku tahu.Ko da happy ngan life ko kan.syukran... alhamdulillah.. semua org berhak happy.tp kate 2 yg aku xske dgr.bukan nak mengukit.tapi hargailah prtolongan org.da kenape sampai ko mengukit mengatekn yg ko xpenah mintak tolong pon.tp da ade yg nk menghulurkn.. so ko pon amek jelah.bukan nye mtk pinjam.masyaALLAH... dulu ko sndri bykkn nasihat org.planner family lah.simpan duit lah.hutang org bayarlah.now... youull see.xkoser aku nk state cam mane.

Ko nk pegi bejalan sakan.. bercuti sakan.beli gadget cangih.belilahh.. da ko mampu.xkn lah aku nk sekat kan.. tp sndri pikirlah kate2 ko yg dahulunye... "hutang org ni.kne dahulukn dulu.blablabla"

Sudah le cenggitu peel nye.burukkn plak laki aku kat emaknye.. sian die.dah emaknye memcm tye aku.tepulanglah nk prcaye yg mane.aku brserah je.nk menyumpah or brdoa yg xbaik utk ko.mmg bkn care aku.alhamdulillah ko da senang n bahagia seperti dahulu kala.. kami pon ade bahagia kami sndri.dgn bersedekah pade yg memerlukan.. org nk baling ape pon kat family aku,insyaALLAH aku sambut.sesungguhnye ini semua pinjaman dan tiket ke akhirat.

so wat... hilang da kesemakan.kan best lah corat-coret begini.

Thursday, 21 March 2013

Finnaly a home,to call your OWN!!

Alhamdulilah.. settle booking rumah di Bandar Ainsdale.semoga loan lulus dan semuanye dipermudahkan.actualy rumah ni agak mahal for townhouse di area seremban ni.tapi husben aku da beriya-iya nk kan umah ni.so aku ikutkn ajelah.coz aku lebih prefer terrace house.
So,skrg da kne jimat cermat okeh.ade aset yg perlu difokuskn n anak2 pon makin membesar.Finnaly husben n aku heading for our mission inclosed.planner kteorg nk ade rumah sndri sblm umur 30.now husben da 28,n aku 27.
Alhamdulillah dipinjamkn suami yg sesgt bertanggungjwp sepenuhnye utk aku n family.syukur alhamdulillah.

Friday, 15 March 2013

Welcoming d 3rd Aafiya Qissya

Alhamdulillah.selamat aku melahirkn my litol angel yg ke-3 pada 22/2/2013,3.18am ,2.24kg.di Hospital PD.Deliver as usual normal dan awal dr due date.Ntah kenape anak aku semua deliver sure awal.35w6d die da pohon nk kuat dgn bg sign mengeluarkn air ketuban.mase tu aku ngah brkursus di PD.dan bru je brjaya settle kn paperwork.suddenly air ketuban da pecah,pukul 10mlm.gamatla confrence room time tu.So aku terus dihanta oleh peserta n peg.mara ke hospital.luckily aku kursus kat n9 lagi.so sempat lah asben aku dtg.(kesian die,dah ler kne tinggal 10ari sbb aku de kursus,+100 ari plak nunggu aku abes brpantang.hehe... )then smpai hospitalPD check pintu rahim aku da tebukak 5cm.so terosla msk laberoom.Alhamdulillah smpai kol 3pg keadaan smooth je.aku pon bole tido lagi.start 3pg tu terase placenta pecah n my baby ready to go.. berkat izin Allahswt kurang dr 20minit my bby selamat dikeluarkn.time nie sakitnye truly cant describe how.Itulah pejuanganku.